Du er her

Girls' Day in Science

 

 

Girls' Day in Science - næste gang 30. november 2016

Girls’ Day in Science er en årligt tilbagevendende kampagnedag, der skal inspirere flere piger til at vælge en naturvidenskabelig/teknisk uddannelse.

Virksomheder landet over åbner denne dag dørene for piger fra grundskoler og gymnasier og giver dem mulighed for at arbejde med praktiske opgaver, som relaterer sig til undervisningen i naturfag og perspektiverer den.

Samtidig møder pigerne kvindelige medarbejdere, som kan være med til at inspirere dem til at se jobmuligheder inden for det naturvidenskabelige /tekniske felt.

Behov for flere kvindelige ingeniører

Danmark mangler kvalificeret arbejdskraft inden for naturvidenskab og teknologi. Men især kvinderne vælger studierne inden for disse fagområder fra, fordi de tror, det ikke er noget for dem; en opfattelse, som er baseret på myter, og som I kan være med til at ændre.

I 2015 var kun hver fjerde, der blev optaget på ingeniørstudiet, kvinde; et tal, der ikke har ændret sig siden 2007.

Personlige møder afgørende

”Vi ved fra forskningen, at især de personlige møder er med til at skabe grundlaget for pigers valg af ingeniøruddannelser, og her er Girls’ Day in Science et fint initiativ,” siger professor Anette Kolmos fra Aalborg Universitet, der forsker i pædagogik og læring samt uddannelse. 

Deltagere i 2015

Sidste år var deltagerne, der alle var åbne for pressebesøg, Novozymes på DTU, Kgs. Lyngby, Haldor Topsøe i Kgs. Lyngby, Vestas i Aarhus (Skejby), DONG Energy i Skærbæk, Danfoss og Linak på House of Science, Orbicon på Kbh.'s Havn, Vestforbrænding i Glostrup, Rynkeby Foods i Ringe, TEC Hvidovre, Teknisk Gymnasium Silkeborg, Viborg Tekniske Gymnasium samt Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

700 grundskole- og gymnasiepiger fra skoler over det meste af landet deltog.

Spændende programmer!

Alle stod klar med vidt forskellige og spændende programmer: Der skulle renses svovl ud af røg, produceres juicer og cremer, havnebunden i Københavns Havn skulle undersøges, der blev lavet miljøredegørelser, analyseret data fra sociale medier, kigget på rumfysiologi, bioethanol, verdens nok mest robuste dyr, bjørnedyret, i mos, enzymer i hjemmebagt brød og cockpits samt meget mere. Kedeligt var det ikke!

Læs mere om baggrunden for Girls' Day in Science.

Læs om, hvad der skal til for at være med i Jet-Net.dk.

Jet-Net.dk hjælper jer med at finde en skole og med at udarbejde programmet for dagen.

Girls' Day in Science i Naturvidenskabernes Hus i 2013 på Vimeo 

 

 

 

 

Pressekontakt

Bodil Steen-Jørgensen, tlf. 2122 6820 / bsj@nvhus.dk

Information om events

Kontakt Anita Bek, tlf. 5195 7740 / ab@nvhus.dk